Borstvoeding afbouwen

Er kan een moment komen waarop je wilt of moet stoppen met het geven van borstvoeding.
Dit kan niet in één keer. Net zoals je de melkproductie hebt opgebouwd moet deze ook weer stap voor stap afgebouwd worden.

Als je niet stap voor stap afbouwt kan er melk ophopen en verstoppingen en/of ontstekingen ontstaan.

Je kunt ervoor kiezen om te googlen naar verschillende manieren om van je melkproductie af te komen maar hoe fijn is het om met een lactatiekundige de verschillende stappen door te nemen en begeleiding te krijgen bij het stoppen met borstvoeding.

 

Wat houdt het afbouw consult in?

- tijdens het eerste telefoongesprek nemen we de actuele situatie door. Hoe oud is je kind, hoeveel voedingen krijgt je kind, wil je volledig afbouwen of gedeeltelijk enz. We maken een opzet voor het afbouwschema en maken een vervolgafspraak
- na het eerste telefoongesprek blijven we op afgesproken tijden telefonisch contact houden om de voortgang van het afbouwen te evalueren. het wisselt hoeveel telefoongesprekken nodig zijn. In de praktijk blijken dit tussen de 3 en 6 gesprekken te zijn.
- de afsluiting van het afbouw consult is als de melkproductie afbouwen tot een goed einde is gebracht.

Voor wie? Voor iedereen die begeleiding wil bij het afbouwen van borstvoeding. Zeker bij overproductie, ontstekingen of eerdere hindernissen is het extra raadzaam
Wanneer? Het maakt niet uit hoe oud je kindje is, wij begeleiden bij het afbouwen na de eerste week tot peuterleeftijd
Waar? Het afbouwconsult is volledig telefonisch
Kosten? €69,95 voor het volledige afbouwpakket, aan het einde krijg je per mail een factuur. Deze is geschikt voor de zorgverzekeraar en valt onder lactatiekundig consult.

 

Heb je interesse in het afbouwconsult mail ons dan op info@borstvoedingscentrum.nl. Wij nemen dan tussen 10:00 en 17:00 telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor het eerste gesprek.

 

 

 

© 2021 - 2024 www.borstvoedingscentrum.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel